OFFICE SOLUTION

Werkwijze Madeko

Madeko verkoopt veelal gebruikt kantoormeubilair welke door middel van opkoop of inruil wordt verkregen. Door gebruik te maken van gebruikte meubelen wordt er geen onnodige CO2 verspilt en draagt het kopen van gebruikte kantoormeubelen bij aan een beter milieu.

Van de oude bureaubladen worden wanden gemaakt. Deze worden gestoffeerd met meubelstoffen van Gabriel of Camira dit zijn de meest gebruikte stofsoorten in de kantoormeubelbranche welke de fabrikanten voor nieuwe meubelen voor 90 % gebruiken. Hierdoor past het gebruikte meubel in een reeds eerder aangeschafte ruimte of omgeving.

De bureaus, ladeblokken en kasten worden altijd voorzien van een nieuw blad. Deze produceren wij in onze eigen fabriek. De grote platen worden in de juiste afmeting gezaagd of gefreesd en rondom afgekant met kantenband zodat er een professioneel werkblad ontstaat. De kleur kan uit voorraad gekozen worden uit 20 verschillende kleuren. Het totale beschikbare kleurenprogamma bestaat uit 162 decors echter zijn deze niet op voorraad, maar wel te bestellen.

De nieuwe bladen zijn voorzien van het FSC-keurmerk en bestaat voor 80 % uit eerder gebruikt hout. De basis is spaanplaat en de topping is papier wat voorzien is van melamine (keiharde harslaag).

De bureaustoelen, vergaderstoelen, fauteuils en banken wordt gedemonteerd. Van de stof wordt een mal gemaakt. De nietjes wordt eruit gehaald en van de mal wordt met krijt uitgetekend hoe er geknipt dient te worden. Het schuim van de zitting wordt weer geschikt gemaakt voor overstoffering. Na het knippen worden de geknipte delen aan elkaar gestikt om deze vervolgens als hoes over het schuim te trekken en deze door middel van lijmen of nieten weer te bevestigen. Mechanisch worden de stoelen gereviseerd. Dit houdt in dat de alles wat defect is wordt vervangen. Denk hierbij aan: armleggers, gasveer, armpads, wielen en bijvoorbeeld het schuim van zitting of rug. Op deze manier wordt een circulair geproduceerde stoel geüpgraded.

Madeko maakt voor het ontnieten en knippen van de stof gebruik van de medewerkers van de SamenwerkingsUnie in Woerden. Dit is een sociale onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt en ontwikkelt naar zelfstandig werken op de arbeidsmarkt.