OFFICE SOLUTION

Circulair inkopen

Madeko koopt grote partijen gebruikte kantoormeubelen in door middel van panden leeghalen van overheden of andere bedrijven. Dit meubilair is nog heel goed inzetbaar, frames worden opnieuw gecoat, bladen worden vernieuwd, stofferingen van zitmeubelen worden vervangen en het koudschuim wordt gerevitaliseerd. De oude bureaubladen worden gerecycled in akoestische wanden. Op deze wijze dragen wij samen met onze klanten bij aan een circulaire economie.

De circulaire economie is een economisch systeem dat draait om efficiënt en effectief omgaan met grondstoffen. Herbruikbaarheid van producten en materialen staat daarin centraal, in tegenstelling tot het huidige lineaire systeem, waarin producten aan het einde van hun levensduur als afval worden beschouwd en worden vernietigd.

Door onze werkwijze garanderen wij dat meubilair dat aan het einde van de levens- of gebruiksduur is weer optimaal in een nieuwe cyclus worden ingezet. Dit doen wij door onze producten te upgraden, onderhouden, repareren en herproduceren. Ook worden goederen die niet meer gebruikt kunnen worden zoveel mogelijk gerecycled. Op deze manier komen producten maximaal in aanmerking voor hergebruik en behoort verspilling van grondstoffen en energie tot het verleden.

Er zijn ook vele financiële voordelen aan circulair inkopen zoals:

  • - De aanschafprijs ligt vele malen lager dan bij de aanschaf van nieuw meubilair
  • - Vanwege de langere levensduur van producten hoeft u minder snel “nieuw” te kopen
  • - Door kleine aanpassingen te doen aan uw meubilair zoals een nieuwe stoffering op uw stoel of een nieuw bureaublad op uw bureau kan uw meubilair weer een totaal nieuwe en moderne uitstraling krijgen tegen een fractie van de prijs van nieuw meubilair

Wij verkopen voornamelijk gebruikt meubilair. Door gebruik te maken van gebruikte meubelen wordt de CO2-uitstoot verminderd. Tevens wordt de afvalstroom drastisch gereduceerd. Madeko besteedt een aantal stoffeerwerkzaamheden uit aan de SamenwerkingsUnie. Dit is een sociale onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt en ontwikkelt naar zelfstandig werken op de arbeidsmarkt. Onze werkwijze heeft zo ook vele maatschappelijke voordelen.